Над 3.000 нови случаи на КОВИД-19 во Грција

Грчките власти пријавија 3.593 нови случаи на коронавирус и осум смртни случаи во последните 24 часа, објави „Катимерини“.

Петнаесет од 3.593 случаи вклучуваат туристи тестирани при пристигнување.

Вкупниот број на потврдени случаи на КОВИД-19 во Грција од почетокот на пандемијата достигна 482.145 и 12.911 мртви.

Вкупно 142 пациенти останале интубирани во единиците за интензивна нега, додека 2.794 биле отпуштени.