Од Скопје до Белград за три и пол часа, а колку е до Берово?

Во Србија се пушти во употреба последниот крак од Коридорот 10. Сега од Скопје до Белград ќе може да се стигне за три и пол часа. Србија успеа да ја премости Грделичка клисура.
А за колку време може да се стигне од Скопје до Берово или Струмица?
Инаку, во Србија на сечење лента беше и Зоран Заев, кој изјави: Така е кога се работи вредно и посветено…