Од вечерва почнуваат Денови на рускиот јазик и култура во Македонија

Ана Кондратенко, Бојан Илковски, Бојан Талевски, Марија Михајловска и Марија Вршкова се врвните македонски музичари кои со концерт вечерва во Музејот на македонска борба свечено ќе ги отворат Деновите на руски јазик и култура. На концертот ќе се изведат и дела на С.М. Рахманинов, П.И.Чајковски и Д.Д.Шостакович. Утре пак, во Кинотека на Македонија ќе биде … Continue reading Од вечерва почнуваат Денови на рускиот јазик и култура во Македонија