Општина Илинден продолжува со приклучување на домаќинствата кон колекторскиот систем Илинден-Марино

Општина Илинден интензивно работи со поврзување на домаќинствата кон Колекторскиот систем за фекална канализација во населените места Илинден и Марино, кој е во вкупна должина од 5000 метри.

Деновиве во тек е приклучување на домаќинствата од населеното место Илинден, кон десниот крак од колекторот што ги опфаќа фекалните цевки кои се наоѓаат во профилот на отворениот одводен канал.

На овој колекторски систем ќе бидат поврзани приближно 2500 домаќинства од населените места Илинден и Марино, такашто ќе се реши проблемот со одведувањето на фекалните отпадни води и значително ќе се подобри животната средина и квалитетот на живеење на жителите.

Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски направи увид на терен каде се работи на приклување на домаќинствата и истакна дека се работи интензивно на подобрување на квалитетот на живот на сите граѓани, како и подобрување на инфраструктурата во Општината. Тој додаде дека во дел од домаќинствата веќе се приклучени, а во наредниот период ќе се продолжи со поврзување и на останатите домаќинства кон колекторскиот систем кои во наредниот период ќе бидат приклучени на пречистителна станица.

Претходна вестСе уредува просторот пред пензионерскиот дом „Аеродром“, најавена нова урбана опрема и на други локации
Следна вестМалолетничка возела мотор и паднала на улица во Охрид, тешко е повредена