Отишол на скијање за време на боледување, компанијата му испратила детектив и го отпуштила

Менаџерот на позната хрватска банка за време на боледувањето отишол на скијање. Банката испратила приватен детектив по него, му доставила вонредно известување за раскинување, за судот оваа недела да пресуди дека неговото раскинување не е законско, пишува Индекс.хр.

Таа банка сега мора да му исплати отштета во износ од 14.240 евра и да му ги покрие трошоците од 1.500 евра. Управителот на позната хрватска банка во пресудата наведува дека скијањето го платил уште во ноември, но претпоставениот кон средината на декември му рекол дека одморот не му е одобрен.

Но, на 5 јануари решил и покрај тоа да оди на скијање, па се вратил на 8 јануари за да не му пропадне целосно плаќањето. Тој ден морал да земе боледување, а на 10 јануари завршил на итно болничко лекување во Албервил, од каде итно бил префрлен во болница во Шамбери, Франција. Коронарната ангиограм открила дека тој развил висинска болест додека престојувал на планината.

Претходна вестЖичарницата од утре ќе работи од 10 до 17 часот
Следна вестСкопските јавни претпријатија бараа 700 нови вработувања, советниците не дозволија