Отворање на изложбата „Иван Велков, 90 години од раѓањето“

Денеска во Националната галерија во Чифте амам се отвора изложбата „Иван Велков, 90 години од раѓањето“.

Колку што е јубилејот, исто толку дела ќе бидат изложени. Сите тие се дел од Галеријата, Музејот на современата уметност, Скопје, Завод за заштита на спомениците на културата и Музеј – Охрид, Завод за заштита на спомениците на културата и Музеј – Штип, НУЦК „Антон Панов”, Струмица, семејството Велкови како и на голем дел приватни сопственици.

Изложбата ќе биде отворена до крајот на месец март.