Пендаровски: Се додека не се пронајде вакцина, вирусот ќе биде наша реалност!

Преседателот Стево Пендаровски попладнево се обрати преку фејсбук. Тој напиша: „Се додека здравствените експерти не пронајдат вакцина за Ковид-19, вирусот за жал ќе биде наша реалност. Тој ги погодува нашите роднини, пријатели, нашите познаници. Важно е секој да биде свесен за улогата која што ја игра во ширењето на овој вирус или пак во намалување на бројот на болни. Да бидеме одговорни и да го заштитиме сопственото, но и здравјето на луѓето околу нас.“
Претходна вестВо наредниве седум дена раст на хоспитализираните пациенти, потоа намалување
Следна вестТуристичките агенции бараат отворени граници без домашна самоизолација