Починато бебе донесено на Клиничката болница во Битола

Вчера наутро, во 8.40 часот, во СВР Битола, од Одделението за педијатрија при Клиничката болница Битола било пријавено дека кај нив било донесено починато неколкумесечно бебе, информираат од Министерството за внатрешни работи.
-Бил извршен службен разговор со дежурниот лекар кој изјавил дека бебето имало повеќе здравствени проблеми. Во службен разговор, родителите Н.Г. и Ј.Г. изјавиле дека во 07.00 часот бебето било без знаци на живот, по што го донеле во болница. По наредба на Јавен обвинител над телото на бебето ќе се врши обдукција – се наведува во соопштението на МВР.
Вчера наутро, во 08.40 часот, во СВР Битола, од Одделението за педијатрија при Клиничката болница Битола било пријавено дека кај нив било донесено починато неколкумесечно бебе, информираат од Министерството за внатрешни работи.
-Бил извршен службен разговор со дежурниот лекар кој изјавил дека бебето имало повеќе здравствени проблеми. Во службен разговор, родителите Н.Г. и Ј.Г. изјавиле дека во 07.00 часот бебето било без знаци на живот, по што го донеле во болница. По наредба на Јавен обвинител над телото на бебето ќе се врши обдукција – се наведува во соопштението на МВР.