Home ИНФОРМАТОР Последна изложба на „Скопско лето“, фестивалот се затвора

Последна изложба на „Скопско лето“, фестивалот се затвора

0
Последна изложба на „Скопско лето“, фестивалот се затвора

Со изложбата „Цртеж – експериментален цртеж“ се затвора овогодинешното „Скопско лето“. Изложбата почнува денеска а ќе биде отворена до 15 август.

-Драги пријатели на „Скопско лето,“ Дирекцијата за култура и уметност на Скопје и во вакви отежнати и специфични услови во време на пандемија, се обиде и оваа година да го освежи летното културно живеење на главниот град на државата со спроведени сите објавени протоколи со мерки за заштита, велат од Фестивалот.

Изложбата ќе биде поставена во Галеријата во ГТЦ 2 кат, локал 306