Премиера на Театар Комедија на оторено во септември

На отворено, вака Театар Комедија почна со проби од вчера. Се подготвува претставата „Си беше еднаш“ во режија на Синиша Евтимов.

Кон крајот на септември следува премиера, а Театарот започнува и со репертоар според сите мерки и протоколи.

Наскоро, театарот ќе ги отвори и вратите на новата сцена „Двор“, а во очекување е и традиционалниот фестивал „Гола месечина – кон крајот на месец септември.

Претходна вестЕдни скопјани наводнуваат цели ниви на диво, другите плаќаат и за нив
Следна вестПопладнe доаѓа мало освежување