Приватните превозници се враќаат во скопскиот јавен превоз

Приватните автобуски превозници, по неколкумесечна пауза од денеска повторно започнуваат со сообраќање низ скопските улици откако постигнаа нов договор со Јавното сообраќајно претпријатие Скопје.

Веста беше објавена на фејсбук страната на ЈСП Скопје каде што се истакнува дека е потпишан договор со приватните автобуски превозници и од денеска тие повторно ќе почнат да сообраќаат низ улиците на главниот град.

Според објавата, договорот е потпишан од страна на новиот в.д. директор на ЈСП Скопје Крсте Петревски и претставниците на приватните превозници. Тие од денеска ќе ги опслужуваат линиите 23, 45, 61, 63, 73, 9, 11, 11A, 12, 47A, 55, 19, 20, 22, 52, 54, со, како што се вели, 105 модерни автобуси кои ги исполнуваат еколошките стандарди согласно јавниот повик.

-Со новиот начин на работа и стандардизацијата во јавниот превоз, граѓаните ќе добиваат квалитетна и навремена услуга, а буџетите на Град Скопје и ЈСП Скопје ќе бидат заштитени од злоупотребите и самоволието кое во минатото било пракса, се вели во објавата на ЈСП Скопје.

За потсетување: приватните превозници не сообраќаа од ноември минатата година откако им беше раскинат договорот од страна на Град Скопје поради, како што тогаш беше изнесено, неиспорачување на услугите од страна на „Слобода превоз“ и „Макекспрес“.

Претходна вестОткажано отворањето на бугарскиот клуб во Пустец, ќе чека регистрација
Следна вестВо Илиноис свештеници сексуално злоставувале 2.000 деца за 70 години