Промоција на “Македонисимо” на Симон Трпчески во сабота во село Збажди

Македонскиот, а светски пијанист, Симон Трпчески, најави македонска предпремиера на неговото дело “Македонисимо” во сабота, во родното место на неговиот татко, селото Збажди.

Тој на социјалните мрежи напиша:

-27.08.2022 (сабота), 17:30 часот село Збажди, родното место на мојот татко, во револуционерна Малесија, на планината Караорман. Ве очекуваме на претстојниот македонски музички „огномет“! GPS локација: https://goo.gl/maps/FZzqNfrks8MsfJBp9 Крајна дестинација – Збажди. Кога ќе излезете од Струга во насока кон Дебар на еден километар се скршнува десно и редоследно се поминува низ селата: Драслајца, Биџево, Ново Село, Долно Татеши, Мислодежда, Присовјани, Збажди…