Првото бебе во 2023 година во Македонија се роди минута по полноќ

Првото бебе кое се роди во 2023 година е машко, а мајката на детето е Стојанка Панајотова, родилка од Кочани, од село Соколарци. Нејзе тоа и е прво дете.

Породувањето е извршено Универзитетската Клиника за гинекологија и акушерство во Скопје во 00.01 часот.

Тешко е 3720 грама, долго е 51 сантиметар.