Санкции за 475 граѓани, не носеле заштитни маски

Вкупно 475 граѓани во текот на изминатово деноноќие направиле прекршок со неносење на заштитни маски, соопшти МВР. За овој прекршок предвидена е санкција од 20 евра во денарска противвредност.

-Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид -19.се наведува во соопштението.