СДСМ: Со нас има повеќе за земјоделците, нови 20 милиони евра поддршка

СДСМ е вистински партнер на земјоделците. Нови 20 милиони евра дополнителна поддршка за македонските земјоделци се обезбедени до крајот на оваа година. За прв пат досега започнува авансна исплата на субвенциите во висина од 30%. За 40.000 земјоделци ќе бидат исплатени 750 милиони денари, велат од СДСМ.

– За прв пат земјоделците добиваат авансна исплата на субвенциите, тогаш кога им се најпотребни, за да можат на време да ја започнат новата реколта, за да инвестираат во производството и да го модернизираат. Земјоделците знаат дека само со СДСМ може да очекуваат повеќе – тврдат од партијата.

Претходна вестПриведен крадец во Дебар
Следна вестПротивпожарната единца од Прилеп спасила едно лице паднато во бунар