Стартува летен сообраќаен режим за движење на камиони

На државните патишта во Македонија воведен е летен времен режим на сообраќај, кој ќе важи до 31 август. Со него се забранува движење на тешки товарни возила со вкупна маса над 15 тони, за време на деновите од викендот и за денови при екстремно високи температури.

Термините се следни:

– петок од 17:00 – 22:00 часот,

– сабота од 09:00 до 18:00 часот и

– недела од 09:00 до 22:00 часот.

На магистралниот пат А2 делница: Скопје – Охрид – Скопје се забранува движење на тешки товарни возила чија вкупна маса преминува 7,5 тони за време на викендите, во следните интервали:

– петок од 15:00 – 22:00 часот,

– сабота од 07:00 до 12:00 и од 18:00 до 24:00 часот и

– недела од 07:00 до 22:00 часот.

Претходна вестДимитриевски: Ќе ја напуштиме владата ако Меџити повторно свика координација со албанско знаме
Следна вестВрховниот суд на САД пресуди дека Трамп има „одреден имунитет“ за службени дејствија