Странците ќе можат да транзитираат низ Македонија

Владата на синоќешната седница го донесе Протоколот за непречен транзит на странски државјани низ територијата на Македонија, кој утврдува дека државјаните на други држави кои транзитираат низ територијата на државава можат, до целосната либерализација на режимот за влез и излез во нашата држава, да ги користат следните гранични премини: Табановце, Деве Баир, Богородица, Ќафасан, Блаце и на аеродромот во Скопје.

– Транзитот на овие лица подразбира влез на еден граничен премин и излез на друг со обврска при транзитот да не се излегува од соодветниот автопат или локален пат и тој да се реализира во рамките на најмногу пет часа што се потврдува со изјава која странските државјани треба да ја пополнат на влез, а на излез треба корисникот да ја предаде на граничната полиција со цел да се контролира времетраењето на транзитот, стои во владиното соопштение.

Претходна вестТројца ја избегнале изолацијата, 845 лица не носеле маски
Следна вестМедицински сестри и техничари од Кочани доаѓаат на помош во Инфективна во Скопје