Вчера имаше вкупно 19 пожари на отворено и сите се изгаснати до утрово

Центарот за управување со кризи информира дека до утрово имало 19 пожари на отворено и сите се изгаснати од страна на територијалните противпожарни единици, во државата.

Регионалниот ЦУК Скопје, ја пренесува информацијата од БППЗ на Град Скопје, дека во текот на изминатото деноноќие имале две противпожарни интервенции на отворено: од 15:10 до 16:10 часот, со пет пожарникари и две противпожарни возила гаснеле запалена ниска вегетација на површина од 5 хектари во атарот на село Моране, Општина Студеничани; од 20:20 до 21:55 часот, 3 пожарникари со едно возило гаснеле запалено стрниште на површина од три хектари во атарот на село Брњарци, Општина Гази Баба.

Регионалниот ЦУК Битола, известува дека на територијата којашто ја покраива имало два пожара од 07:00 часот, и во текот на целиот ден, ТППЕ Демир Хисар, со еден пожарникар и едно возило, како и три вработени во ЈКП „Комуналец“ – Демир Хисар со градежна машина, интервенирале поради запален отпад на градската депонија во Демир Хисар.

Регионалниот ЦУК – Штип, известува дека ТППЕ Штип, интервенирале два пати: од 19:45 до 21:40 часот, со 3 пожарникари и едно возило, гаснеле запалено стрниште помеѓу селата Долни Балван и Крупиште. Регионалниот ЦУК – Куманово, известува дека ТППЕ Куманово, во текот на изминатото деноноќие имала седум интервенции поради запалени стрништа и ниска вегетација. ТППЕ Старо Нагоричане, со двајца пожарникари и едно возило, од 19:40 до 22:40 часот, гаснеле опожарена куќа во село Руѓинце, село од разбиен тип населби.

Регионалниот ЦУК – Тетово, известува дека ТППЕ Тетово во текот на изминатото деноноќие на територијата што ја покрива имало пет противпожарни интервенции, а ТППЕ Гостивар, од 11:30 до 12:30 часот, со тројца пожарникари и едно возило гаснеле запалена ниска вегетација помеѓу селата Чајле и Форино.

-Инаку, пожарникарите на целата територија на државата, паралелно со интервенциите на пожари на отворено, имале и повеќе интервенции на објекти во населени и урбани места, додаваат од ЦУК.

 

Претходна вест„Македонци ќе ве убиеме“, „Голема Албанија“, антимакедонски пораки во центарот на Скопје (ФОТО)
Следна вестЕкспресно усвоени измените на Кривичниот законик за намалување на казните за злоупотреба на функција