Вечерва се отвора мултимедијалниот настан „Во длабоко и танцувајте“ на Весна Стефановска

Од вечерва до 23 септември љубителите на уметноста ќе можат да го проследат мултимедијалниот настан на Весна Стефановска, насловен како „Во длабоко и танцувајте“ (In deep and dance). Се случува во Музејот на современа уметност во Скопје, а ќе бидат прикажани дела на авторката од 1998 година па наваму: инсталации во простор, видео инсталации, перформанс и „ready made“ содржини, групирани, артикулирани во циклусите „Отсуство“ (Absеnce), „Возови рефлексии“ (Train reflections), „Дојдете да видите како пoминува времето“, (Come and see the time go by), „Ничија“ (Nobody’s) и „Часовник“ (Timе piece).

Треба да се издвои премиерата на првата инсталација и перформанс од делото „В кревет“ (Bed time), кој претставува истражување на нашиот однос кон подсвеста и интимноста.

Во исто време, уметницата нуди две инсталации во јавен простор под наслов „Возови рефлексии“ (Train Reflexions) во Старата Железницка Станица и „Oтсуство“ (Absence) на друга локација во градот.Ова ќе биде втората самостојна изложба во земјава на Стефановска, по изложбата „Прозорец“ реализирана во 1997 година.

Претходна вестЧисто Скопје не се прави со скапи коли, туку со комунални инспектори кои на секој чекор ќе казнуваат
Следна вестСончево и ветровито со температури до 30 степени