Владата со поддршка за проектот „Воведување брз автобуски превоз во Скопје“

Владата на вчерашната седница, на предлог на Министерството за транспорт и врски, ја разгледа и усвои Информацијата во врска со продолжување на постапката за реализација на проектот „Воведување брз автобуски превоз во град Скопје“, со Предлог договор за имплементација и даде поддршка проектот да продолжи да се реализира, соопшти владината прес-служба.

Според Информацијата од ресорното министерство, во текот на месец септември, од Град Скопје е соопштено дека се планира продолжување на проектот, за којшто на 21 април 2021 година Град Скопје и ЕБОР случија Проектен договор за реализација на проектот „Воведување брз автобуски превоз во град Скопје“.

Предлог Договорот за имплементација на проектот согласно Проектниот договор, треба да го склучат Министерството за финансии, Министерството за транспорт и врски и Град Скопје.

Претходна вест„Кажи не на дрогата, да на животот“, превентивни активности на МВР
Следна вестВМРО-ДПМНЕ: Два милиона евра за покривање на криминалот на Арсовска во ЈСП гласаа СДС, Левицата и ДУИ