ВМРО-ДПМНЕ: Владата на ВМРО-ДПМНЕ го укина факулетот за медицина на Мерко

​Владата на ВМРО-ДПМНЕ го укина факулетот за медицина на Мерко, образованието ќе биде на највисоко ниво.

ладата на СДС и ДУИ даде одобрение за основање на медицински факултет на универзитетот на Мерко во Струга, иако тој не ги исполнува условите за тоа.

Основањето и работата на приватните факултети е регулирана професија, која подлежи по Европска Директива. Давањето на одобрение за работа треба да биде последица на темелни исцрпни анализи, кои не се направени.

Незаконие повеќе нема да биде толерирано.

Образованието мора да се унапреди, и да го добире заслуженото место достигнувајќи ги европските стандарди.

Владата на ВМРО-ДПМНЕ силно ќе инвестира во образованието.

За тебе. Почнуваме.

Центар за комуникации со јавноста на ВМРО-ДПМНЕ

Претходна вестДруштво Преспа: Пописен фалсификат за Македонците во Албанија, грубо мешање на Бугарија
Следна вестСДСМ утре избира нов лидер на партијата