Во Аеродром расте бројот на заразени со коронавирус, во Чаир опаѓа

Вкупната бројка на заразени со коронавирусот во Скопје од почетокот на епидемијата изнесува 6.054, од кои активни се 755 случаи.

Распределбата на активни случаи по општини Скопје  (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

• Аеродром – 110

• Чаир – 88

• Кисела Вода – 87

• Центар – 81

• Гази Баба – 78

• Карпош – 78

• Бутел – 52

• Ѓорче Петров – 42

• Студеничани – 30

• Шуто Оризари – 29

• Сарај – 22

• Арачиново – 13

• Илинден – 13

• Петровец – 8

• Сопиште – 7

• Чучер Сандево – 3

• Зелениково – 2

• Странец – 8

• Нераспределен-4

Претходна вестФилипче најави тест за Ковид-19 кој дава резултати за 40 минути
Следна вестИзмени на сообраќаен режим во Скопје поради Авицена женска трка