Во Охрид 78 активни случаи на коронавирус, во Струга двојно повеќе

Неделниот билтен на Центарот за јавно здравје во Охрид, што ги опфаќа општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа покажува дека во периодот од 8 до 14 август лабораториски е дијагностицирано присуство на Ковид-19 кај 15 лица од Охрид, 31 лицe од Струга и 13 лица од Дебар.

Во Охрид има 78 активни случаи на коронавирус, во Струга 169, а во Дебар 65. Во овој период оздравени се 18 лица од Охрид, 51 лица од Струга и 68 лица од Дебар. Изминатата седмица се регистрирани два смртни случаи поврзани со Ковид-19, по една жртва во Охрид и во Дебар.

Кога станува збор за вкупниот биланс од почетокот на епидемијата заклучно со вчерашниот ден Ковид-19 е регистриран кај вкупно 1.036 лица во овие општини и тоа 309 лица во општините Охрид и Дебрца, 503 лица во општините Струга и Вевчани и 224 лица во општините Дебар и Центар Жупа. Оздравени пациенти од Охрид се 223, од Струга се 304, а од Дебар и Центар Жупа се 150 пациенти. Црниот биланс е девет починати лица во охридско, 44 во струшко, седум во Дебар и Центар Жупа.

Претходна вестПет розови фламинга во посета на Преспанското Езеро
Следна вестЗа 24 часа регистрирани 369 прекршоци за неносење маска