„Враќањето на Хана“ од вчера во скопските кина

„Враќањето на Хана“ е психолошки трилер во режија на германката Естер Бијалас од денес, а од вчера се прикажува на репертоарот на киното „Милениум“ со почеток во терминот за европски филм од 15:00 часот.

Станува збор за приказна за созревањето или влегувањето во зрелото доба. Не само што филмската екипа главно женска, туку и темата и актерската екипа.

Младата актерка Валери Штол која ја игра улогата на Хана е позната од германската серија „Парфем“, додека една од улогите ја толкува Себастијан Хилк од популарната ТВ серија „Дарк“. Филмот беше на репортоарот на 3Д кино Битола и продолжува да се прикажува Гостивар, Неготино и други градови низ републиката.