Вратена е оградата околу Владата

Почна враќањето на оградата околу објектот на Владата откако за тоа беше доснесена одлука на втората седница на новата Влада. Оградата беше отстранета во мандатот на претходната владеачка гарнитура.

– Денес согласно задолжението добиено од Владата започна поставувањето на претходно одстранетата ограда на Владата. Таа беше репарирана изминатите денови, поради неадекватното чување и денес Службата за заеднички и општи работи ја поставува истата. Досега се користеше старата и дотраена железна ограда во сопственост на МВР која е нерепрезентативна и нефункционална. Вратите на Владата остануваат отворени за граѓаните, а оградата наместо да скапува на складиште ја добива својата функција, информираше на социјалните мрежи директорот на Службата за општи и заеднички работи на Владата, Ивица Томовски.

Оградата првично беше поставена во 2015 години и чинеше 700 илјади евра.

Претходна вестИзвршени претреси во прилепскиот затвор, одземени ножеви, мобилни телефони, парични средства…
Следна вестДУИ: Моноетничката делегација од моноетничката Влада е дополнителен доказ дека вазалите на ВРЕДИ се множат со нула