За 9,5 милиони евра Лидл го купи објектот од Скопски пазар

Објектот каде што порано беше Бриколаж во скопската општина Гази Баба, сопственост на Скопски пазар, е продаден за 9,5 милиони евра на маркети Лидл.

Вредноста на оваа зделка е 9.564.485 евра без вклучен ДДВ (или 588.911.166 денари без ДДВ).

-Цената соодветставува со пазарната вредност на таков тип на зделки, се вели во објавата од Скопски пазар, и се нагласува дека страни во зделката се Скопски пазар и Лидл Северна Македонија.

Претходна вестЈевтоски се враќа во мак-фудбалот, потпиша за шампионот Струга ТЛ
Следна вестСтануваат ли пребрзото возење и излетувањата од патот најчестите причини за кобните сообраќајки?