Замрзнатите цени на овошје и зеленчук ќе важат и во декември

Замрзнатите цени на овошје и зеленчук ќе важат и во декември. Согласно вчерашната владина одлука, вака утврдената највисока трговска (профитна) маржа за свежото овошје и свеж зеленчук, наместо до 30-ти ноември, ќе се применува до 31-ви декември 2023 година.

– Владата, на предлог на Министерството за економија, донесе Одлука за изменување на Одлуката за посебни услови за трговијата на одделни стоки, со којашто се утврдува највисока трговска (профитна) маржа за свежото овошје и свеж зеленчук, за сите трговски друштва и трговци поединци кои учествуваат во трговскиот ланец во трговијата на големо во вкупен износ до 10% и во вкупен износ до 15% во трговијата на мало, се вели во соопштението на Владата.

 

Претходна вестВМРО-ДПМНЕ: Два милиона евра за покривање на криминалот на Арсовска во ЈСП гласаа СДС, Левицата и ДУИ
Следна вестЦУК Скопје: Внимавајте, расфрлан е отров во Тафталиџе, тоа е многу опасно за мали деца