Го казнивте ли истурачот на отпад од бело комбе во езерото Треска?

После видеото на социјалните мрежи, што се појави вчера кога е фатено на дело бело комбе како истура кабаст и друг вид отпад во езерото Треска, кај мостот во Шишево, уште нема никаков сигнал од општината ниту од инспекторите.

-Го фатија ли газдата на комбето?

-Го казнија ли истурачот?

-Дали е „удрен по џеб“ и ќе одговара ли настрана од паричната казна за тоа што го направил?

Прашањава се до сега неодговорени.

Состојбата со езерото Треска веќе извесно време е алармантна. Но, според однесувањето од една страна- на неодговорните луѓе на кои ни одалеку не им е грижа за околината во која живеат – како и на надлежните од друга страна: кои со прст не мрднаа за Треска да се спаси, алармантната состојба ќе станува уште „поцрвена“.

Претходна вестМакедонија на чекор од историски пласман на Европско првенство
Следна вестГала оперски концерт во МОБ од 20 часот