ГРАЃАНСКА ДИОПТРИЈА

Дедо Мраз одамна си ојде, а Шилегов со посериозна работа никако да дојде

Што годинава скопјани бараат од градоначалникот? Скопје веќе четврта недела живее во Новата 2020 година, но опуштеноста како да продолжува. Украсните сијалички по улиците си...

И требаат ли на техничката Влада бројните и скапи советници на Заев?

Веќе десет дена во владините кабинети влегоа нов технички премиер, нови технички министри, заменици... но дали излегоа многуте советници на Зоран Заев и другите...

Се потсмеваа на барокот, ама тие бали сено до дигитална елка ставија

Kичoт го поправија со кич Изминативе денови, скопјани можат да видат како се потрошени нивните 285.000 евра наменети за новогодишното украсување на градот. Она што...

Ќе се чека ли Старата железничка да падне за да се направи постара и...

Функционерската лежерност посилна од земјотресот Влажен ѕид обраснат со мов, малтер кој отпаѓа од ѕидовите, дрвенарија на прозорците која што се распаѓа, искршени плочки...

Фирмите нека поправат некому покрив, а не да расфрлаат пари за новогодишни гозби

Да се смени „традицијата“ Најразлични подароци, роковници, календари, скапи пенкала, прослави за вработени и деловни партнери по ресторани со посебни менија... сето ова е вообичаен...

Низ разговори помагаме на жени кои имаат непланирана бременост

 „ЛИДИЈА – СРЦЕ ШТО ЧУКА“ Непланираната бременост најчесто веднаш повлекува и дилема: да се роди или не зачнатото бебе? Дилемата е уште потешка ако бремената...

Непристоен е предлогот на Шилегов поради 7-8 новогодишни куќички, Божик да се слави порано

По промена на името, нова идеја за смена... Градот ќе потроши рекордно многу пари за новогодишно украсување, а тоа, изгледа градоначалникот Шилегов сака да биде видено од...

На толку скапи советници, чудно е што тонеме наместо да сме лидери во светот

Што советуваат Габер, Грчев, Спасов...? Мене ова ми наликува на вдомување на партиските послушници на сметка на државниот буџет. Да ги плаќаат од...

Им помагаме на лицата со ХИВ во битката против вирусот и стигмата

Првото сознание дека се има ХИВ-вирусот кој што подоцна може да ја предизвика и опасната болест СИДА секако дека е шок за секого. Во...

Да им се даде мотики на пратениците, да си го средат дворот на парламентот

Барем во нешто да се корисни Ако ја погледнете зградата на македонскиот парламент од главниот влез ќе видите аранжирани цвеќиња, зеленило, чист влез..., ама ако...