НЕДЕЛНО ИНТЕРВЈУ

Мора да се разбие монополот на откупувачи на земјоделски производи, ако сакаме успешно земјоделие

Треба да имаме разумен однос кон земјоделското производство. Не може да дозволуваме да имаме толку извори на топла вода во кочанско, а да немаме...

Македонија е поробена земја, а за тоа исклучиво се виновни македонските политичари

Има само една алтернатива: граѓаните да влезат во бескомпромисна борба за надминување на проблемите со партизираната држава и заробените институции, вели академикот Коцарев Академикот и доскорешен претседател...

Секој петти моторџија вози дивјачки, Скопје е најнебезбеден град

Со Владимир Тунтев - Вепар, член на скопскиот мото-клуб „Вепар“ зборуваме за проблемите со моторџиите во Скопје, за се поголемиот број на сообраќајни несреќи...

За 3 децении нормално беше да се развие некаков отпор, некакво незадоволство, некакво „не“

Познатиот новинар и писател Георги Барбаровски во интервју за бесплатниот неделник „Македонско Ехо“ посакува да се случи пресврт во практицирањето на власта во Македонија... Кога ќе кажете...

Не расте бројот на донаторите за хумани цели, некогаш има нови – но само...

Со Тони Станковски од скопското здружение на граѓани „Љубезност“, кое им помага на бездомници и социјално загрозени семејства и поединци, зборуваме за грижата кон...

Политиката ја превзема улогата на архитектите и урбанистите 

Со архитектот Ангел Ситновски зборуваме за состојбите во сферата на урбанизмот во градот Скопје и бројните проблеми кои се појавуваат таму... На Скопје, преку општински...

Ми недостасува храброста на народот за да го крене гласот против разнебитувањето на државата

За познатата македонска историчарка, Катерина Тодороска, единствено што властите ѝ дале на државата е понижувачко омаловажување. Таа во интервјуто за бесплатниот неделник „Македонско Ехо“ зборува и за...

Неопходно е што поскоро да се стави крај на прекубројните градби и гушење на...

Синоличка Џамбазова, ортопедски хирург, во интервјуто за бесплатниот неделник „Скопско Ехо“ им порачува на надлежните да имаат слух за потребите на скопјани... Кога ќе кажете Скопје, кои мисли...

Грешка e прифаќањето преговори за „договори“ кои се спротивни на нашето право да ги чуваме...

За Лилјана Макаријоска, редовен професор во Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ и дописен член на МАНУ граѓаните не можат да бидат задоволни од она што го добиваат...

Не може да нема пари за решавање на проблемот со аерозагадувањето

Ако можел еден Пекинг со над 22 милион жители да го намали аерозагадувањето за 2/3 за 10 години, зошто да не можеме и ние...