10x3

Круната од главата никој друг не може да ви ја симне, освен самите

Професорката на Правниот факултет при УКИМ Каролина Ристова – Астеруд одговара на 10 прашања надвор од образованието, од политиката... 1.Три најсреќни моменти во животот? - Првото...

Лош сум за математика, добар сум за боречки вештини и ефикасно работење

Градоначалникот на скопската општина Бутел, Дарко Костовски, одговара на 10 прашања надвор од локалната самоуправа, надвор од политиката... 1. Три најсреќни моменти во животот? - Кога се родија синот и ќерката, внукот,...

Сакајте ја Македонија, не понижувајте се пред никого

Професорката Симона Груевска – Маџоска, од Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ одговара на 10 прашања надвор од македонистиката, од политиката...  1.Три најсреќни моменти во животот? - Два...

Ме нервира кога едноставното намерно станува сложено, а ме радува сончевото утро

Познатата македонска историчарка Наташа Котлар одговара на 10 прашања надвор од историјата, политиката... 1. Три најсреќни моменти во животот? - Првиот, најсреќен ми е кога ми...

Јолевски: Многу се нервирам кога некој ќе каже дека му е досадно, а ме...

Познатиот македонски актер Ѓорѓи Јолевски, кој е и универзитетски професор по актерска игра, има што да каже на 10 прашања: Три најсреќни моменти во...

Микробиологот Пановски: Не ја навредувајте сопствената држава, не се лажете самите себе…

Познатиот микробиолог Никола Пановски кој е и советник во Град Скопје одговара на 10 прашања надвор од медицинската и политичката сфера:   1. Три најсреќни моменти во животот? -Прв: Раѓањето на...

Пратеничката Зајкова: Не ме бива за готвење и пеглање, ама сум добра во Правото, свирењето...

Моника Зајкова, пратеник во македонското Собрание и лидер на ЛДП, одговара на 10 прашања надвор од политиката: Три најсреќни моменти во животот? -Тоа е...

Докторот Марковски: Пливам „како камен“, ама ме бива за фудбал, тенис, пеење…

Вело Марковски, познат инфектолог и кандидат за претседателската трка, одговара на 10 прашања надвор од двете споменати сфери: Три најсреќни моменти во животот? -Имам 4...

Стоиљковиќ: Ме нервира песимизмот, малодушноста и лицемерието

Иван Стоиљковиќ, пратеник во македонското Собрание, одговара на 10 прашања надвор од политиката: 1.Три најсреќни моменти во животот?  - Раѓањето на ќерка ми, кога сфатив дека...

Да се ревитализира зеленилото покрај Лепенец и Серава, да не се гради на Водно…

 Со Наташа Амдију, од невладината организација „Зелен институт“ зборуваме за состојбите со зеленилото во Скопје, како да се делува во иднина...  Каква е состојбата со...