И да врне и да вее… полицијата во Скопје казнува

Во текот на вчершниот ден, само во Скопје изречени се вкупно 138 кази за сообраќајни прекршоци. Најмногу се за возење повеќе од дозволената брзина 36, потоа 9 казни за возење без возачка дозвола, шест за нерегистрирано возило, две за минување на затворен семафор (црвено светло).

Изречени се и шест казни за користење мобилен телефон, 10 за управување под дејство на алкохол, 46 мерки за непрописно паркирање.

 

Претходна вест(ФОТО) Ја знаете скулптурата „На кафе“ од Кеј? Ене ја зафрлена во преминот на ГТЦ
Следна вестТргнале за Германија со автобус со фалсификат ПЦР тестови