Казнети 474 лица за неносење заштитна маска

Продолжува трендот кај извесен број на граѓани на избегнување на обврската за носење на заштитна маска во јавни простории и меса каде не може да се одржува дистанца. Имено, во текот на изминатото деноноќие во Македонија за неносење лична заштита на лице регистрирани се 474 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел  справување со ковид -19.