Надзорот на трудовите инспектори за М-НАВ завршува денеска, утврдени неправилности – вели директорката Томовска

Инспекцискиот надзор и извештаите за случајот М-НАВ завршуваат денеска, изјави директорката на Државниот инспекторат за труд (ДИТ), Весна Томовска. Таа истакна дека инспекторите имаат утврдени неправилности, но за какви неправилности станува збор и подетални информации околу надзорот на тројцата инспектори кои две недели работеа на овој случајќе даде наредната недела, со цел да се комплетираат извештаите до крајот на денот.
Томовска посочува дека инспекторите имаат добиено и четири претставки од кандидатите за вработување на огласите во М-НАВ, кои биле детално разгледувани од страна на инспекторите.

Надзор е извршен и во Агенцијата за вработување, а беше проширен и надзорот околу работата на синдикатот.

– Колегите секој ден работеа до 20 часот работеа. Надзорот завршува денеска – вели Томовска.

Надзорот од страна на трудовите инспектори во М-НАВ беше проширен и ги разгледуваа четирите последни огласи за вработување и дали синдикатот имал најави за штрајк согласно законот. Инспекторите на Државниот инспекторат за труд и Финансиската полиција во М-НАВ влегоа по случувањата во оваа институција.

Претходна вестИмаше само 32 години – Почина една од најубавите актерки на Боливуд
Следна вестПрофесионален војник им набавувал мобилни телефони на затвореници во Идризово