Ноќеска започнува летното сметање на времето

Ноќеска започнува летното сметање на времето со тоа што во 02:00 часот наутро стрелките на часовникот треба да се поместат еден час напред, и со што времето во 02:00 ќе се смета како 03:00 часот.

Летното сметање на времето завршува на 27 октомври во 03:00 часот, така што тогаш со поместување за еден час наназад, времето во 03:00 часот, ќе се смета како 02:00 часот.

-Одлуката за воведување на летното сметање на времето е согласно Законот за сметање на времето („Службен весник на Република Македонија“ бр.17/96 и 16/97) и согласно европски директиви, информираше Владата во вторникот.

 

 

Претходна вестВо манастирот „Св. Великомаченик Георгиј Победоносец“ во с. Рајчица пристигнува копија на  чудотворната икона на Светиот Георгиј Победоносец
Следна вестЛани преполовено производството на овошје, сончоглед, домати и краставици…