Пожар кај Тиквешко Езеро, зафатена е и шума

Пожар беснее  кај Тиквешко Езеро, зафатена  е и борова шума, за МИА потврдија од Територијална  противпожарна единица Кавадарци.

Три екипи пожарникари со три противпожарни возила  и две екипи од подружницата на ,,Национални  шуми” со две возила интервенираат на терен, а помагаат и луѓе од селото Ресава.