Пронајдени 112 стебла канабис во делчевско

Во делчевското село  Град, во месноста Суви дол полицијата пронајде насад со 112 стебла „Канабис сатива“.

Стеблата се со висина од 75 см до три метри.

Стеблата се подигнати за вештачење, а се преземаат и дополнителни мерки и активности со цел расчистување на случајот.

Претходна вестТри години од потпишувањето на Договорот за добрососедство со Бугарија
Следна вестСведоштво: Завршив на кислород зашто ги игнорирав симптомите. Цел живот спортувам и немав коморбидитети