Центар, Аеродром и Карпош со денови со најмногу заболени од вирусот

Нови 178 заболени од корона вирусот на скопското подрачје пак придонесоа најголем пораст да има во три скопски општини: Центар, Аеродром и Карпош.

Во главниот град на Македонија, во моментот има 1.432 активни случаи,  при што најголем број има во општина Центара – 265 активни, па следуваат Аеродром со 257 и Карпош со 242. Повеќе од 100 има во Гази Баба (147), Кисела Вода (157) и Ѓорче Петров (118). По нив следуваат  Кисела Вода со 157, Ѓорче Петров со 118, Чаир – 73, Бутел – 56, Сарај 16 и Шуто Оризари – 13.

Во Студеничани има 2, Арачиново – 4, Илинден – 31, Сопиште – 4, Чучер Сандево – 2, Петровец – 9, Зелениково – 4Странец – 10 и Нераспределен – 22.

Претходна вестБорисов: Вознемирен сум од вклучувањето на ОМО Илинден и на македонското малцинство во Бугарија во резолуцијата на ЕП
Следна вестПрегазена 45-годишна жена во светиниколско, починала на лице место