ВМРО-ДПМНЕ ги објави пратеничките листи за сите изборни единици

Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ синоќа ги усвои пратеничките листи на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата за наредните парламентарни избори. Партискиот потпретседател Тимчо Муцунски изјави дека се надеваат на мнозинската поддршка од граѓаните на Република Македонија.

-Овие избори се всушност одлука за тоа каква Македонија сакаме. Нивната, таа на власта, затворена, омаловажена, криминализирана, или онаа Македонија каква народот ја сака, и за каква се бориме. Македонија со надеж, иднина и сигурност. Македонија која ќе биде повторно на народот, институциите ќе бидат функционални, системот ќе биде нормализиран, рече тој

На листите се следни кандидати:

ИЕ 1

Христијан Мицкоски

Гордана Кочовска Димитриевска

Коалиција

Синиша Стојановски

Бети Стаменковска

Тони Јаревски

Иван Живковски

Љупчо Пренџов

Марија Митева

Иванка Василевска

Коалиција

Велика Стојкова Серафимовска

Сергеј Попов

Јане Мицески

Бисера Златеска

Катерина Димитровска

Игор Никовски

Мартин Стојановски

Александра Николовска

Тодор Коневски

ИЕ 2

Владо Мисајловски

Жаклина Пешевска

Коалиција

Бобан Николовски

Бојан Стојановски

Каролина Насковска

Зоран Коцевски

Бране Петрушевски

Дијана Илиевска

Емилија Ангелова

Коалиција

Ерџан Демири

Весна Додевска

Зоран Бајовски

Ивица Димковски

Дени Милевски

Габи Калкова

Никола Стојковски

Мартина Ристовска

Валентина Петровска

ИЕ 3

Драган Ковачки

Никола Мицевски

Рашела Мизрахи

Игор Здравковски

Коалиција

Благица Ласовска

Миле Лефков

Даниела Христова

Марија Петрушевска

Душко Иванов

Александар Јамалов

Драгана Бојковска

Емил Спасовски

Драгана Арсова

Столе Кракутовски

Љупчо Спиров

Гордана Барбашка

Јорданчо Костадинов

Мартин Ефремовски

Анкица Анакиева

ИЕ 4

Александар Николоски

Антонијо Милошоски

Ели Панова

Дејан Проданоски

Зоран Јованчев

Ангелинка Петкова

Петар Ристески

Златко Пенков

Моника Ристеска

Јулија Тушева

Жан Дрвошанов

Петар Марков

Билјана Кузмановска

Весна Ѓорѓиева

Мито Андонов

Јадранка Поцкова

Наталија Димитриева

Гоце Дединец

Сашо Граороски

Никола Златески

ИЕ5

Ѓорѓија Сајкоски

Олга Лозановска

Сашо Донев

Пеце Милевски

Јован Јаулески

Лидија Петковска

Мевмед Џафери

Кире Божиновски

Силвана Ангелевска

Грација Бакрачевска

Лазе Јакимовски

Ѓорѓи Влајкиновски

Благица Крстеска

Никола Дранговски

Леон Мерсовски

Менче Марковска Андреева

Билјана Стефановска

Жанета Петреска

Мартин Иваноски

Ѓорѓи Шопоски

ИЕ 6

Дафина Стојаноска

Александар Велјановски

Валентина Марчевска

Коалиција

Верица Апостоловска

Ванчо Милевски

Алишериф Синани

Анета Ќироска

Анита Бошкоска Јованоска

Мишо Маринковски

Бране Стојчевски

Верица Тофиловска

Ивана Савеска

Даниела Апостоловска

Деан Трпески

Марина Петровска

Горан Зафировски

Тања Сибиновска

Лилјана Спиревска

Александра Спироска

Претходна вестСкопска атракција: И „вљубените“ избегаа од летниковецот – нужник
Следна вестИ во кампањата ли најмногу ќе објаснуваат: Уставот мора да се смени?