ВМРО-ДПМНЕ ќе го острани обезбедувачот на Мицкоски кој нападна полицаец во скопски локал

Лицето кое учествувало во инцидентот веднаш ќе биде отстрането од обезбедувањето, бараме органите без задршка да постапат и казнат секакво насилство, велат од ВМРО-ДПМНЕ откако беше објавено декаприпадник на обезбедувањето на Христијан Мицкоски учествувал во инцидент во скопски локал синоќа, пришто нападнат бил полицаец.

-Споменатото лице за кое медиумите известуваат дека било дел од инцидент е ангажирано како дел од обезбедувањето, но истото не е шеф на обезбедување на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ.

Од она што ни е познато станува збор за лична нетрпеливост меѓу двајцата полициски службеници.

По ваквиот настан, истото ќе биде отстрането од обезбедувањето и нема да има никакви работни ангажмани поврзани со Претседателот на партијата.

Бараме органите, без задршка да ги преземат сите потребни мерки за расветлување на настанот и најостро да казнат секaков вид на насилство, постапувајќи во согласност со законот, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

Претходна вестКаевски: Обезбедувачот на Мицкоски го натепал полицаецот во обид да спречи полициска акција за дрога
Следна вестОсмани однесе втора, мобилна, станица за пасоши во Берн, Швајцарија