1022 лица не носеле маска, во изолација и самоизолација ставени 392 лица

Во текот на изминатото деноноќие во Македонија на 231 лице им се издадени решенија за изолација, а 161 лице потпишале изјави за самоизолација, соопшти денеска МВР.

– Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што е констатирано  дека две лица не ги почитувале мерката за изолација и самоизолација, се наведува во соопштението

По однос на мерката за неносење лична заштита на лице регистрирани се 1022    прекршоци.