Делови од Сопиште и Карпош без вода

Без вода денеска од 9 часот ќе бидат дел од жителите од селата Сопиште, Ракотинци и Добри Дол во Општина Сопиште.

Како што информира ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје, прекинот е поради монтажа на регулатор на потисна цевка од Ф-125 милиметри во Сопиште без број или под пумпената станица.

Без вода денеска од 10 часот ќе останат дел од жителите лоцирани на улиците „Њуделхиска“, „Бахар Моис“, „Римска“, „Панче Пешев“ и „Наум Евро“ во Општина Карпош.

Прекинот е поради двоење во шахта на улица „Римска“ 3А.

Водоснабдувањето ќе биде прекинато се до завршување на интервенциите.

Претходна вестВремето денес: Претпладне облачно, преку ден сончево
Следна вестКандидатите за претседател денеска ќе го потпишат Kодексот за фер избори