Фер избори ќе си ветат денес партии

Кодекс за фер и демократски избори ќе се потпише денес од сите подносители на кандидатски листи за предвремените избори за пратеници, што ќе се одржат на 15 јули. Потпишувањето ќе биде во Државната изборна комисија, по што ќе биде извршено ждребување за определување на билбордите за политичко рекламирање.
Потпишувањето на кодексот за фер и демократски избори е обврска што произлегува од член 8-в од Изборниот законик.
Претходна вестДенес пресуда: решетки или слобода за Боки и Катица
Следна вестЧадорите при рака и денес