Голем пожар во Желино, горат гуми

ТППЕ Тетово интервенира на запалени гуми спроти фабрика Киел во с. Желино кај подвозникот кон с. Сиричино.

Гаснењето е отежнато поради големата количина на автомобилски гуми, нема опасност пожарот да зафати соседни објекти.

Се очекува целосно гаснење за максимум два часа.

– Гаснењето е отежнато поради големата количина на автомобилски гуми, нема опасност пожарот да зафати соседни објекти, се очекува целосно гаснење за максимум два часа, велат од ЦУК.

Претходна вестКостадиновска-Стојчевска: Конзерваторското мислење за 17-катницата кај Воена болница треба веднаш да се поништи
Следна вестАпасиев и Ванковска ја поднесоа иницијативата за собирање потписи до ДИК