Исплата на пензиите започнува на 1 февруари

Во четврток  на 01.02.2024 година започнува исплатата на јануарските пензии за над 330.000 пензионери.

Некои од банките како и претходно, се очекува пензиите да ги исплатат пезниите ден или два порано.

Покрај пенzиите, пензионерите со пониски пезнии се уште добиваат дополнителна финансиска помош од 1.500 до 3.000 денари.

Следното покачување на пензиите ќе биде веќе во март оваа година, по што од први април, сите пезнионери ќе добиваат повисоки пензии, а конкретниот прецент ќе се знае кон крајот на месец февруари.

Претходна вестИзбрана техничка Влада, ја поддржаа 65 пратеници, тројца беа „против“
Следна вестПрва изјава на новиот премиер Џафери: Во оваа држава има многу закони и прописи што треба да се спроведат