Изгласан новиот состав на Антикорупциската комисија, Димитровска претседател

Пратениците со 97 гласа „за“ на денешната собраниска седница ја изгласаа одлуката за избор на претседател и членови на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК). Претседателка на ДКСК е Татјана Димитровска, дипломиран економист од Скопје и вработена во Државниот завод за ревизија (ДЗР), а членови се судијката во Основниот суд Софија Спасова-Медарска, двајцата досегашни советници во ДКСК Билјана Каракашова-Шулев и Бесник Џемаиљи и ревизорите Зоран Богоевски, Цвета Ристовска и Демири Сервет.

Новата комисија треба да почне со работа на 8 февруари.

За претседател и членови на ДКСК, беа пријавени 41 кандидат кои на 23, 24 и 25 ноември беа испрашувани од Комисијата за избор.

Претходна вестВечерта на пречекот на Новата година на главниот скопски плоштад ќе пеат Блага Петреска, Сузана Гавазова, Слаткар, Дарио, Мерак меана…, празнична програма цели десетина дена
Следна вестОбдукциските наоди за Вања и Панче стигнаа во Обвинителството, наодите остануваат тајна