Јакимовски: Синот и снаата наместо венчаница добија умреница

Скандалозна грешка на државната матична служба откри денеска Стевче Јакимовски, лидер на партијата ГРОМ и градоначалник на општина Карпош. Тој денес информира дека неговите син и снаа, наместо извод од матична книга на венчани, добиле извод од матична книга на умрени.

Јакимовски објави дека денот на нивната венчавка е впишан како ден на нивната смрт.

– Овие млади луѓе се во шок, можете да замислите секоја годишнина од бракот на што ќе ги потсеќа. Потпишана е Дијана Антониевиќ, веројатно кадар на СДСМ или на ВМРО-ДПМНЕ, бидејќи не е Албанка не може да е на ДУИ. Со вакви „таленти“ е наполнета држвната и јавната администрација. Имаме илјадници црни хумори со партиски кадри на ВМРО-ДПМНЕ или на СДСМ и што е најбитно и на нив не им чини администрацијата во зависност дали се власт или опозиција. Малку останавме политичари од титово време што знаат како функционирала државата, се друго резултат на 20 дена кампања и лепење плакати, рече градоначалникот.

Тој додаде дека нефункционалноста на институциите е еден од мотивите што се кандидирал за претседател на државата.

– Да сме држава со закон, ред и поредок, за оваа душевна болка што ја нанеле на едни млади луѓе, државата ќе треба да исплати милиони, меѓутоа ние, за жал, партиите, правиме држава во кој што секој граѓанин ќе биде незадоволен, вклучувајќи ги и самите актери во создавањето на ова незадоволство, рече Јакимовски.

Претходна вестЦрна Гора ќе ги прифаќа валидните пасоши со старото име Република Македонија
Следна вестФон дер Лајен пак ни кажа дека ЕУ многу го сака Западен Балкан во своите редови