Казнето 251 лице, не носеле заштитни маски

Во текот на изминатото деноноќие во Македонија по однос на мерката за неносење лична заштита на лице, регистрирани се 251 прекршок.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид-19.