Косовската влада го продолжи рокот за промена на српските со косовски регистарски таблички

Владата на Косово го продолжи рокот за замена на регистарските таблички издадени од Србија за возилата во северно Косово, со таблички со знакот RKS (Република Косово). Како што соопшти владината служба за информирање, рокот кој истече вчера е продолжен за 15 дена, односно до 15 декември годинава.

– Владата на Република Косово одржа електронска седница, на која ја измени и дополни владината одлука… од 30 октомври 2023 година, со што го продолжи рокот за регистрација со финансиски поволности за сопствениците на возила со деноминациите „ПР“, „КМ“, „ПЗ“, „ГЛ“, „УР“, „ПЕ“, „ДА“ или „ЃА“ до 15 декември 2023 година, се вели во соопштението на Владата.

Полицијата претходно побара од Владата да го продолжи рокот со образложение дека постои голем интерес кај граѓаните во четирите северни општини за промена на регистарските таблички во РКС.

Претходна вестНад 110 илјади луѓе се заразиле со ХИВ во Европа
Следна вестСкопјанка принудувала малолетнички да имаат секс со возрасни мажи