Левица: ДПМНЕ во служба на урбаната мафија изгласа катастрофален ДУП

Советот на Општина Ѓорче Петров на последната вонредна седница на Советот без ниту еден глас против, го изгласа ДУП-от за градска четврт СЗ 16 во централното подрачје на Ѓорче Петров, со што општината во овој дел ќе прерасне во едно модерно и урбано место да живеење, место со кое што сите ќе се гордееме и ќе биде ликот на општината, истакна градоначалникот Стојкоски. Денеска, политичката партија ,,Левица” се јави со реакција по изгласувањето на овој дуп:

– Токму кај кружниот тек во Влае, по одобрениот ДУП од страна на градоначалникот Стојкоски и ДПМНЕ и коалицијата – Имер Селмани ќе гради 17 и 20 катници кои целосно ќе ја угушат општината и ќе создадат досега невиден хаос.

Покрај овие бетонски зданија ќе се изградат уште над 30 станбени згради од кои повеќето висококатници: четири 14катници, две 12катници, шест 9катници,седум 7катници и уште десетина пониски станбени згради.
По тој повод, активисти од Левица ЛО Ѓорче Петров ја обелоденија вистинската улога на градоначалникот Стојкоски, стои во соопштението на Левица.

Претходна вестКазнети 815 возачи за брзо возење, еден од нив „летал“ со 205 километри на час
Следна вестИсто сонце ли ја грее Владата и домашниот инвеститор?